Martina Válková

Seznamte se, seznamte se, seznamte se...

4. 02. 2014 1:45:00
Hledání partnerů nebylo nikdy snazší! Věk kolem třiceti, vysportovaný blonďák s vysokoškolským vzděláním? Jak je libo! Stačí nastavit správný filtr, vybrat si v tom moři potenciálních partnerů právě toho pro vás a hurá se seznamovat! Ale...

...i internetové seznamky mají svá „ale“. Nedávno jsem s jedním známým zapředla diskusi právě na toto téma. Na první pohled je to pro nezadané opravdu snadná příležitost, jak k sobě drahou polovičku najít, a že je vskutku z čeho vybírat! Na pohled druhý to ztrácí na autenticitě, jinými slovy, jak jsme se oba shodli, postrádá to jiskru.

Představte si, že ráno vstanete do práce, ale jelikož máte auto v opravně, rozhodli jste se jet metrem (Nepražáci zvolí třeba autobus). Po cestě se ještě zastavíte ve stánku pro noviny a už míříte do nejbližšího vchodu do metra, kde se tak tak na poslední chvíli vecpete do vlaku. Udýchaně si kontrolujete, jestli jste během toho hektického momentu něco neztratili a vzápětí zpozorujete, že na druhé straně vagónu stojí atraktivně vyhlížející protějšek. Během cesty si vyměníte pár letmých pohledů, chemie evidentně zafungovala. Teď ovšem nastává ten okamžik „O“. Danou osobu už nikdy více nemusíte vidět... Je to jen teď. Jen díky tomu, že vám auto před týdnem neprošlo STK, že jste se právě dnes rozhodli jet metrem, že jste si pospíšili, abyste stihli právě tento vlak...

Jde o to vzrušení v danou chvíli, o bezprostřední reakce, zkrátka o reálnost. Čert vem, jestli z toho něco bude. Vyjde to třeba příště.

Oproti tomu seznamka je jako moře plné pololeklých ryb, které ulovit vám příliš práce nedá. Respektive když zvolíte tu správnou formu, vyvarujete se banálních chyb jako „ahoj mylá Aničko“ a na profilové fotografii vypadáte vcelku obstojně, tak je docela jedno, jestli jste v okamžiku vzájemné komunikace cítit potem či máte mastné vlasy a beďara na nose.

Navíc taková seznamková ryba, když ji jednou lapíte do sítě, v ní už zůstane. A bude vám k dispozici den co den a nikam neupláchne... Maximálně se jen bude tvářit, že je leklá nadobro.

I přes tato negativa si seznamky stále zachovávají velké množství svých spokojených uživatelů. A proč? Protože nám umožňují nekonečnou možnost výběru a idealizují. Můžeme si tedy vytvořit svůj vlastní vlak plný krasavců/krasavic a zaobírat se pouze jimi. Tak to ale v reálném životě (alespoň nás obyčejných smrtelníků bez tučných čásetk na kontě) nechodí.

Mamuty, mějme na paměti mamuty a naše dávné předky, kteří se za nimi honili v prostých oděvech, aby si obstarali něco k snědku. Partneři sice primárně k snědku nejsou, ale podstata je stejná. Chceme lovit a chceme být loveni.

Mimochodem, s tím známým jsem se poznala na seznamce.

Autor: Martina Válková | karma: 6.37 | přečteno: 549 ×
Poslední články autora